стан шкіри і слизистих оболонок, поліпшує зір, поліпшує опірність організму в цілому.
Вітамін B1 - знаходиться в рисі, овочах, птаху.
Він зміцнює нервову систему, пам'ять, поліпшує травлення.
Він зміцнює нервову систему, пам'ять, поліпшує травлення.
Вітамін B2 - знаходиться в молоці, яйцях,
броколі. Він зміцнює волосся, нігті, позитивно впливає на стан нервів.
броколі. Він зміцнює волосся, нігті, позитивно впливає на стан нервів.
Вітамін РР -
у хлібі з грубого помелу, рибі, горіхах, овочах, м'ясі, сушених грибах, регулює
кровообіг і рівень холестерину.
у хлібі з грубого помелу, рибі, горіхах, овочах, м'ясі, сушених грибах, регулює
кровообіг і рівень холестерину.
Вітамін В6 - у цільному зерні, яєчному жовтку, пивних дріжджах, квасолі. Благотворно впливає на функції нервової системи, печінки, кровотворення.
Пантотенова кислота - у квасолі, кольоровій капусті, яєчних жовтках, м'ясі, регулює функції нервової системи і рухову функцію кишечнику.
Вітамін B12 - у м'ясі, сирі, продуктах моря, сприяє кровотворенню, стимулює зростання, сприятливо впливає на стан центральної і периферичної нервової системи.
Фолієва кислота - в савойській капусті, шпинаті, зеленому горошку, необхідна для росту і нормального кровотворення.
Біотин - в яєчному жовтку, помідорах, неочищеному рисі, соєвих бобах, впливає на стан шкіри, волосся, нігтів і регулює рівень цукру в крові.
Вітамін С - у шипшині, солодкому перці, чорній смородині, обліписі, корисний для імунної системи, сполучної тканини, кісток, сприяє загоєнню ран.
Вітамін D - у печінці риб, ікрі, яйцях, зміцнює кістки і зуби.
Вітамін Е - у горіхах і рослинних оліях, захищає клітки від вільних радикалів, впливає на функції статевих і ендокринних залоз, сповільнює старіння.
Вітамін К - у шпинаті, салаті, кабачках і білоголової капусти, регулює згортання крові.